• Nacht van het Kempens Erfgoed• Tuingerief voor ‘De Tuinfluiter’• 65+-kaarten De Lijn blijven langer geldig• Seveso• Parkeerkaarten voor bewoners

Nacht van het Kempens Erfgoed
Op 23 november 2012 organiseert de erfgoedcel de Nacht van het Kempens Erfgoed. Tientallen organisaties zetten hun deuren gratis open om er kennis te maken met het erfgoed uit onze regio.
 
In Vorselaar is er een boeiende zoektocht (3 km) met lichteffecten, straattoneel en animatie onderweg. Deelname is gratis. Er zijn mooie prijzen voor winnaars. U kan starten tussen 19u en 21u in de ontvangstzaal van het Klooster.
 
Deze wandelzoektocht maakt deel uit van een reeks van 5 wandelingen in Vorselaar, waarmee u nogmaals een mooie prijs kan winnen.
 
> Info: Kempens Karakter
 
Tuingerief voor ‘De Tuinfluiter’
Samentuinproject ‘De Tuinfluiter’ is op zoek naar tuingerief. Wie tuingerief wil schenken mag dit altijd laten weten!
 
Wij zoeken allerhande tuinmateriaal (harken, hakken, rieken, schoppen, spades, snoeischaren, emmers, gieters, kruiwagens, barbecue,...) kortom alles wat van pas kan komen bij en na het tuinieren. Dit hoeft niet nieuw te zijn en wij zijn alvast eeuwig dankbaar.
 
> Info: milieu@vorselaar.be,             014 50 71 29
    www.facebook.com/detuinfluiter
 
65 -kaarten De Lijn blijven langer geldig
Elke 65-plusser in Vlaanderen heeft recht op een gratis vervoersbewijs van De Lijn. De 65 -kaarten die normaal gezien eind dit jaar allemaal vervangen zouden zijn, worden pas in de loop van 2013 vervangen. De huidige kaarten blijven geldig.
 
De lijn werkt aan de invoering van de MOBIB-kaart: een slimme kaart die reizen in de toekomst makkelijker zal maken. Het streefdoel is om de vervanging van de 65 -kaarten volgend jaar af te ronden. 65-plussers mogen hun huidige kaart blijven gebruiken tot het moment dat De Lijn hen via een persoonlijke brief vraagt om een nieuwe MOBIB-kaart aan te vragen.
 
> Info: www.delijn.be
 
Seveso
‘Seveso’ verwijst naar een industrieel ongeval dat in 1976 plaatsvond nabij de stad Seveso in Italië. Sinds deze ramp bepalen de Europese ‘Seveso’-richtlijnen de veiligheidsmaatregelen en preventieacties voor alle risicobedrijven in ons land. Zo worden vb. regelmatig de Seveso-sirenes getest.
 
In dat geval een echte noodsituatie bieden volgende 3 reflexen u een goede bescherming:
·         Ga binnen in het meest nabije gebouw;
·         Sluit ramen en deuren;
·         Luister naar de media.
> Info: www.seveso.be/nl
 
 
Parkeerkaarten voor bewoners
Wie in Vorselaar in de blauwe parkeerzone woont en niet beschikt over een garage of parkeerplaats in een straal van 400 meter van zijn/haar woonplaats, kan een bewonerskaart aanvragen op het gemeentehuis.
 
Elke bewonerskaart heeft een geldigheidsdatum. Houd deze goed in het oog. Een vervallen bewonerskaart is ongeldig: u valt dan onder de gewone reglementering en riskeert een retributiebon.  De bewonerskaart moet ten allen tijde duidelijk leesbaar worden aangebracht achter de voorruit van het voertuig.
 
> Info: info@vorselaar.be, 014 50 71 05